LANDSCHAPPEN IN BEELD

Welkom bij LANDSCHAPPEN IN BEELD
Ik ben Bernd en besloot in de winter van 2010 met deze website te starten om je kennis te laten maken met de verschillende jaargetijden in de natuur op de Gooise heuvelrug en de Gooise noordflank. Sinds mijn achttiende jaar ben ik een enthousiast hobby-fotograaf. Toen was het nog avonturen in de doka en ritsen contact-afdrukken maken met Ilford FP-4 zwart/wit filmpjes; nu is het digitaal croppen en layers mergen in Photoshop. Toen met een robuuste, maar wel volkomen idiot-proof zijnde, Zenit-E camera. Voorzien van het onvolprezen Helios 44-2 objectief ( de technici van Carl Zeiss Jena bleken toen al, ook naar de huidige maatstaven, een prima objectief in elkaar te hebben gezet ). Een paar jaar later kocht ik mijn eerste Olympus camera, de PEN-FT voorzien van een fijn Zuiko 40-1.4 objectief. Vanaf dat moment bleven de camera's en de uitstekende objectieven van Olympus favoriet. En dat zijn ze nu, veertig jaar later, nog steeds. Ook de natuurfotografie heeft nog altijd mijn voorkeur. Het grootste deel van de afbeeldingen op deze site heb ik dan ook gemaakt met een Olympus E-3 camera. Groothoekfoto's maak ik regelmatig met met mijn wat oudere Olympus E-500 camera voorzien van het ZUIKO DIGITAL 9-18mm objectief. En de Olympus Stylus 1S "jaszak"-camera is op elk moment snel bij de hand.

Gevarieerd landschap

De Gooise heuvelrug en de aangrenzende gebieden kenmerken zich door veel variatie in het landschap. Bossen en heidevelden op de hoger gelegen droge zandgronden, weilanden en oevervegetatie op klei en veen langs het Gooi- en Eemmeer en in de Eempolder. Daarnaast een aantal landschapselementen met grote cultuurhistorische waarde. De foto's in "LANDSCHAPPEN IN BEELD" volgen de veranderingen van flora en fauna die in het landschap van de Gooise heuvelrug door de seizoenen heen plaats vinden.
Ieder jaar fotografeer en volg ik een ander deel van de Gooise heuvelrug. De meest interessante en kenmerkende foto's plaats ik daarna op de site. De site "LANDSCHAPPEN IN BEELD" is overzichtelijk ingedeeld naar de verschillende landschapsvormen met hun karakteristieke biotoop op en rondom de Gooise heuvelrug. Per gebied heb ik vervolgens een onderscheid gemaakt tussen de vier seizoenen, altijd beginnend in de winter.

Over de foto's

Door de thumbnails aan te klikken worden de afbeeldingen groter in beeld gebracht. Wanneer deze afbeelding nogmaals wordt aangeklikt ( een vergrootglas verschijnt) dan wordt deze verder vergroot tot een formaat van 933 x 700 px.
Bij vragen over eventueel gebruik van een afbeelding, of reacties betreffende de - LANDSCHAPPEN IN BEELD - kan je mij mailen via de contact-link.

Ik wens jullie veel kijkplezier en zie je graag nog eens terug in "mijn" landschappen.

sluiten